Elke week 1 verhaal

Verhalen, waar gebeurd of die hadden kunnen gebeuren. Of niet.

Fietsen

Cookin’

Rit 58 km door het Heuvelland

https://www.strava.com/activities/710742966

Gisteren constateerden alle weer- en andere goeroe’s die ons land rijk dat het erg heet was. Het stond ook in de krant. En ‘men’ waarschuwde er ook al dagen voor. Nu vind ikzelf een blik naar de lucht en een hand uit raam het meest betrouwbare weerbericht, dus ik wachtte af. En: inderdaad, de lucht werd strak blauw en de temperatuur liep gaandeweg op.

Ondanks de zinderende hitte kreeg ik plotsklaps een onbedaarlijke behoefte om te gaan wielrennen. Ik had niet al teveel werk om handen en omdat de Vuelta tot een eind was gekomen had ik niet langer een smoes om mezelf onledig over de bank te draperen. Rond het mid

img_1283

Achterkant Bemelerberg, lekker in de schaduw

daguur stapte ik daarom op mijn fiets, mezelf en mijn lief verzekerend dat je met fietsen altijd koele wind hebt. Meestal is dat waar, maar gisteren niet. Na 20 km leek het alsof mijn bloed was ingedikt tot een papperige massa die zich moeizaam een weg door mijn aderen baande. Het zweet verdampte zodra het zich in mijn poriën vertoonde. Het water in mijn bidons had al snel de temperatuur van afkoelende thee.

Gelukkig is Zuid-Limburg doorsneden met holle wegen en schaduwrijke weggetjes. Een streep schaduw scheelde al snel vijf graden (voor mijn gevoel), waardoor ik toch nog een tijdje door kon. Het werd een leuke rit, en ik kwam kokend maar voldaan thuis.

 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén