Elke week 1 verhaal

Verhalen, waar gebeurd of die hadden kunnen gebeuren. Of niet.

Fietsen

Uitzicht

Bovenop Camerig

Rit: 62 km door het Heuvelland

https://www.strava.com/activities/715446543

In de weekends trekken tientallen wielrenners langs ons huis. Zwoegend, zij die bergop gaan, vanaf ons huis zien ze dat het steilste stuk over een meter of tien begint. Dan gaan ze op de pedalen staan, vloeken luid of binnensmonds of ze stappen af. Anderen komen bergaf, voor ons huis is hun snelheid maximaal. Pas daar zien ze dat aan het eind van de  straat een hekje staat en knijpen ze voor het eerst in de remmen. Hoe dan ook, bergop of bergaf, het lijken allemaal dwazen die wielrenners. Wat is dat, waardoor zij zich in kleurige truitjes hijsen en in kuddes of solitair op hoge snelheid door het heuvelland bewegen?

Ik – ik ben ook één van hen – kan alleen voor mezelf spreken, het gaat mij om de lichamelijke inspanning en het uitzicht. En voor dat laatste ben je in het heuvelland aan het juiste adres, op enkele kilometers van huis wordt ik al getroffen door de mooiste vergezichten.

Boven op Camerig

Boven op Camerig

Boven op de Fromberg, de Gulpenerberg of Eijserheide om willekeurig een paar plekken te noemen, zonder andere te kort te willen doen. Als ik daar fiets, door holle wegen, over plateaus en tussen weilanden wordt ik blij. Zaterdag passeerde ik mijn favoriete uitzichtpunt, bovenaan Camerig, kijkend naar waar de Geul de Belgisch-Nederlandse grens kruist: Schitterend. Ik verheug me nu al op het volgende ritje.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén