Elke week 1 verhaal

Verhalen, waar gebeurd of die hadden kunnen gebeuren. Of niet.

Onderweg

Busje vs. Fazant

Panoramabus

Al meer dan 15 jaar rijd ik in een mooi oud Volkswagenbusje, een T2 alias Panoramabus uit 1973. In al die jaren hebben we vele malen langs de kant van de weg gestaan. Een oververhitte motor, doorgebrande bedrading, kapotte dynamo, lekke benzineleiding en een niet werkende carburateur: het kwam allemaal wel eens voor. Niet altijd even handig, maar nooit een verassing met zo’n oude wagen. De laatste jaren werd het allemaal wel erg onbetrouwbaar, dus besloten we de motor volledig te laten reviseren. Met succes: afgelopen zomervakantie reden we ruim 3.200 km zonder ook maar één keer een probleem. Dat was ongekend. Toen een kennis vroeg of hij ons busje een weekendje kon lenen, gaf ik het hem dan ook met een gerust hart mee. En het ging goed, voor zover het de motor, carosserie, remmen en andere hardware betrof.

Fazant

Alleen, een fazant bedierf het plezier. Terwijl het busje met een snelheid van 100 km/u over de snelweg snorde, vond het beest de tijd daar om vanuit de berm op te stijgen. Een botsing was het gevolg. Het panoramavenster werd bijna uit zijn sponningen gedrukt door de klap en de arme fazant overleefde het niet. De bestuurder en de inzittenden kwamen met de schrik vrij.

img_1325 img_1326

Geef een reactie

Thema door Anders Norén