Elke week 1 verhaal

Verhalen, waar gebeurd of die hadden kunnen gebeuren. Of niet.

Fietsen

Afscheid van een geliefde koersbroek

Vanochtend nam ik een koersbroek uit de kast, die ik in geen tijden meer had gedragen. Waarom lag ze dan in de kast? Omdat het een broek is waarin ik veel heb meegemaakt. Ik droeg haar tijdens mijn eerste beklimming van de Mont Ventoux en de daarop volgende crash in de afdaling. Terwijl ik in de kreukels lag, overleefde de broek. Later droeg ik haar tijdens mijn tocht naar Santiago de Compostella, gedurende ongeveer de helft van de route (dus 1.300 km lang). Sindsdien ligt ze echter vrijwel ongebruikt in de kast, maar afscheid ervan nemen kon ik niet. Tot vanochtend. Ik trok de broek aan en stapte op mijn fiets. Meteen wist ik: dit is niet goed. Nooit heb ik last van zadelpijn, maar de deze broek leek de hardheid van mijn zadel in extremis te accentueren. Bij thuiskomst heb ik de koersbroek daarom uitvoerig bedankt voor bewezen diensten en daarna met liefde in de vuilnisemmer gelegd.

Bedankt!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén