Elke week 1 verhaal

Verhalen, waar gebeurd of die hadden kunnen gebeuren. Of niet.

concerten, vinyl

Altin Gün – On

Naar het Paard

Een paar weken geleden speelde Altin Gün in het Paard, net op een avond dat ik daar ook was. Ik liep band een keer mis op Lowlands maar ben altijd erg blij als een nummertje op de radio passeert. Dus ik moest er nu maar eens heen.  Hoewel beiden geen idee hadden wat voor band dat is, kreeg ik F. en P. zover om mee te gaan. Bij het Paard binnengekomen waren we een beetje gedesoriënteerd – ik was er al vijftien jaar niet meer geweest – en moesten even zoeken naar de zaal. Die was al aardig vol met op hun gemak wachtende mensen. F. merkte op dat hij een heel ander publiek had verwacht maar verwikkeld in ons eigen gesprek sloegen we daar verder geen acht op. Na verloop van tijd vonden we het toch wel lang duren voordat de band begon te spelen, de aanvangstijd was al ruimschoots verstreken en op het podium was nog steeds geen spoor van een band. 

Hooverphonic

Maar meer dan een half uur te laat begonnen ze dan toch. De eerste tonen klonken lekker, bekend ook, maar er klopte iets niet. Dit was niet Altin Gün, het was Hooverphonic. Altin Gün bleek in de andere zaal te gaan spelen. Gelukkig waren ze nog niet begonnen en ze lieten nog best lang op zich wachten, zodat we het geluk hadden twee bands op een avond te zien spelen. Beide goed, maar de psychedelische Turkse sound van Altin Gün sprak me het meeste aan. 

Altin Gün – On

Dus ook maar een LP gekocht, ik moet zeggen dé LP, want het is hun enige. En ik vind hem echt goed, van voor tot achter. Turkse zang, swingende baslijnen, strakke drums en het karakteristieke geluid van de saz: echt een fijn plaatje.  

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén