Elke week 1 verhaal

Verhalen, waar gebeurd of die hadden kunnen gebeuren. Of niet.

Fietsen, Onderweg

Klimmen tegen MS

Lekker fietsen met zijn tweeën

Het zal geen geheim zijn, maar ik vind fietsen geweldig. Op de racefiets, uren alleen of met een groepje over kleine weggetjes, langs velden en over heuvels koersen. Heerlijk. I. houdt daar ook erg van, maar zij kan vanwege haar MS niet meer fietsen. Frustrerend, zeker als ik elke keer helemaal fris en energiek thuis kom na een paar uur op de fiets. Een paar jaar geleden vonden we daar wat op: we kochten een zit/lig-tandem, een Hase Pino. Op deze tandem zit ik achter en fiets, stuur en hou balans. I. ‘ligt’ voor en trapt mee, maar heeft pedalen met een vrijval, zodat ze kan stoppen of haar tempo aanpassen als het niet meer gaat. Een voordeel van ons beider positie op de tandem is dat we onderweg ongestoord hele gesprekken kunnen voeren. Mits ik niet te hard hoef te hijgen natuurlijk.

De Mont Ventoux op

Meestal rijden we lekker door het Limburgse heuvelland, routes variërend van 20 tot 60 km. Bergop vind ik het behoorlijk zwaar, met zo’n tandem is dat echt andere koek dan met een racefiets. Maar, desondanks schuwen we zo nu en dan een klimmetje niet. Dus toen we onlangs per toeval de actie Klimmen tegen MS tegenkwamen, voelden we ons direct uitgedaagd. Dat betekent dus: samen de Mont Ventoux op, om geld in te zamelen voor MS-onderzoek. Beide, de Mont Ventoux én MS-onderzoek, liggen ons na aan et hart. Dat we meer en beter MS-onderzoek dringend noodzakelijk vinden is evident. Met de Mont Ventoux heb ik een bijzondere relatie. Geweldige berg om op te fietsen, maar tijdens mijn eerste afdaling aldaar bleef ik bijna dood. Ik schreef er ooit dit stukje over.

Klimmen tegen MS dus

Onze ambitie om ons het licht uit de ogen te fietsen, om geld in te zamelen voor de strijd tegen MS, bleek aanstekelijk te werken. Want in korte tijd meldden zich drie lieve vrienden die met ons een team willen vormen. Zij op de racefiets, I. en ik op de tandem: samen vormen we Team Tandem. En je kunt onze actie steunen, via deze pagina!

Team Tandem is er klaar voor

Geef een reactie

Thema door Anders Norén